Praca z leadami

Przejmij lead i korzystaj z Mój pipeline

Przejmij przetarg lub lead społecznościowy, aby przenieść go do Mój pipeline, śledź go według terminu i zwolnij, gdy przestanie być potrzebny.

Przejęcie mówi ScoutTide i Twojemu zespołowi, że przetarg lub lead społecznościowy jest Twój do poprowadzenia. Przejęta pozycja trafia do Mój pipeline, gdzie w jednym miejscu śledzisz jej etap, notatki i termin.

Przejmij przetarg

  1. Otwórz przetarg z kolejki.
  2. Wybierz Przejmij ten przetarg na stronie przetargu.
  3. Komunikat to potwierdza: "Przejęto. Jest teraz w zakładce Mój pipeline."

Możesz też przejmować prosto z listy. Otwórz menu wiersza i wybierz Przejmij.

Przy pierwszym przejęciu ScoutTide wyjaśnia w krótkim oknie, co się dzieje. Wybierz Przejmij, aby kontynuować, albo zaznacz Nie pokazuj ponownie, jeśli nie potrzebujesz przypomnienia.

W zespole przejęcie zabiera pozycję ze wspólnej kolejki, aby nikt inny nad nią nie pracował. Twoje imię i nazwisko widnieje przy niej dla wszystkich.

Przejmij lead społecznościowy

  1. Otwórz zakładkę Leady społecznościowe.
  2. Otwórz menu wiersza przy poście i wybierz Przejmij albo otwórz post i wybierz Przejmij ten post.
  3. Potwierdź w oknie: "Przejąć ten? Trafia do Mój pipeline, żebyś mógł go śledzić. Możesz go zwolnić w każdej chwili."

Złóż ofertę też dodaje do pipeline

Gdy wybierzesz Złóż ofertę teraz na stronie przetargu, ScoutTide dodaje przetarg do Twojego pipeline, abyś mógł śledzić termin, notatki i etap. Widzisz komunikat Dodano do Twojego pipeline. Zobacz Złóż ofertę.

Co pokazuje Mój pipeline

Otwórz Mój pipeline u góry aplikacji. Zakładka ma licznik z liczbą pozycji.

  • Zawiera przejęte przez Ciebie przetargi i leady społecznościowe.
  • Pozycje są uporządkowane od najbliższego terminu, więc kolejny termin jest zawsze na górze.
  • Wiersz nad listą informuje, ile Twoich przetargów zamyka się w ciągu 7 dni.
  • Każdy wiersz pokazuje swój etap, na przykład Obserwowany lub Przygotowanie oferty.

Gdy cokolwiek zostanie rozstrzygnięte, strona dzieli się na dwie sekcje:

  • Aktywne: praca w toku, na etapach Nowy, Obserwowany, Przygotowanie oferty i Oferta złożona.
  • Rozstrzygnięte: pozycje oznaczone jako Wygrany, Przegrany lub Porzucony.

Przejęte przetargi, które już się zamknęły, są ukryte, aby lista zawierała tylko otwartą pracę. Strona podaje, ile jest ukrytych. Wybierz Pokaż zamknięte, aby je zobaczyć, i Ukryj zamknięte, aby je znów ukryć.

Dodaj przetarg znaleziony samodzielnie

Jeśli znalazłeś przetarg poza ScoutTide, wybierz Dodaj własny przetarg na stronie pipeline. Zostaje dodany i przejęty w jednym kroku, więc od razu pojawia się w Twoim pipeline.

Zwolnij przejęcie

Jeśli nie chcesz już prowadzić pozycji, zwolnij ją.

  1. Otwórz przetarg lub post.
  2. Wybierz Zwolnij. Na liście otwórz menu wiersza i wybierz Zwolnij.
  3. Komunikat to potwierdza: "Zwolniono. Nikt się tym teraz nie zajmuje."

Pozycja opuszcza Twój pipeline. W zespole wraca do wspólnej kolejki, aby mógł ją przejąć współpracownik.

W zespole tylko osoba, która przejęła pozycję, lub menedżer może ją zwolnić lub zmienić jej etap.

Pipeline zespołu

W planie Team menedżerowie widzą też Pipeline zespołu, który zawiera wszystko, co przejęli Twoi współpracownicy lub co im przypisano. Zobacz Przypisywanie pracy i pipeline zespołu.

Powiązane

Nadal masz problem?

Napisz, co próbujesz zrobić. Każdą wiadomość czyta człowiek i odpowiada e-mailem.

Zgłoś problem

Wypróbuj na tym, co sprzedajesz

Każdy plan zaczyna się od 14 dni bezpłatnego okresu próbnego. Bez karty.

Rozpocznij bezpłatny okres próbny Cennik